2011.11.05. 10:28| Szerző: Le Chat

"Olaszos beütésű életmódblog", de nem szorítjuk magunkat feltétlenül fogalmi kalitkákba! Blogger-társaimmal szeretjük-imádjuk Itáliát, időnként látogatjuk...amit lehet: hazahozunk belőle. Nektek és magunknak, okulásul és iránytűnek is.

Az olaszok legalább annyira őrültek, mint mi, de csak egy "picit" jobbak a földrajzi adottságaik! Be fogjuk bizonyítani. Szeretjük a tengert, a hegyeket, a tavakat és az élethez való hozzáállásukat. Barátságosak, imádnak enni, társaságba járni, utazni... csakúgy, mint a magyarok. Szóval, írni fogunk a klasszikus dolcevita és dolcefarniente minden apró részletéről, mert az jó.

Közhely, hogy a divat, művészetek és művészettörténet, építészet-lakberendezés, design és formatervezés vonalon kikerülhetetlenek, ebből is meríteni szeretnénk, de nem törünk a kiváló magyar kreatív, építészeti, divat- vagy designblogok babérjaira, legfeljebb inspirálódunk belőlük is!

Ami nem lesz: politika, közélet, vagy csak nagyon érintőlegesen. Pont azért undok téma, ami miatt magyar fókuszú pol.blogot sem csinálnánk, és pont azokat a dolgokat utáljuk Olaszország politikai helyzetében, amit itthon. És nem lesz foci meg autók, legalábbis addig, amíg nem szippantunk be a gustodellavita-univerzumba egy témában járatos (valószínűleg hímnemű) blogger kartársat.

Nemsokára írni fogunk Jesolo-ról, az olasz strandokon való éjszakázásról, a váratlan rákrajzásról, a közeli Velencéről és Noventa di Piave-ról, ahol a Pokol Tornáca található.

Lesz film, színház, muzsika; magyar-olasz földrajzi "összehasonlító elemzés"; tenger, földrajz, útinapló, és persze az elmaradhatatlan fotók, idézetek, napi hangulatok, csak-úgy témák, boszorkánykönyv és egyéb házi praktikák. Mindenképpen szólni fogunk a gasztro témakörről, a tiszteletreméltó honi és olasz szakácsokról, éttermekről, gasztrobloggerekről és egyéb drága őrültekről.

Trollkodni nem nagyon javasoljuk, mert moderálni fogunk, már csak a saját szórakozásunkra is. Mi szóltunk. (Muhaha)

Egyébként is örüljön mindenki, hogy itt lehet...nagyon rossz belegondolni, hogy mi lenne velünk, ha anyukánknak aznap este éppen nem lett volna kedve, ugye?!

Jó szórakozást!

(*A címmel kapcsolatban: abszolúte tisztában vagyunk vele, hogy nincs ilyen olasz köszönés. Aki kíváncsi a szóösszetétel eredetijére, nézzen Family Guy-t.)

Címkék: köszöntő itália  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr763355312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása