2011.11.08. 15:41| Szerző: Le Chat

Az alábbi recepthez az inspirációt egyik kedvenc gasztrobloggerem nyújtotta. Mivel nem fogyasztok bolti kenyeret, kerestem olyan kenyérhelyettesítő recepteket, amelyek alkalmasak arra, hogy az elkészült műre pl. szimpla vajat vagy egy laza mascarponés-pestós krémet rákenjek. Mert jó a kenyérmentes táplálkozás, sőt: kiváló, csak éppen a "kenőcsök" hiányozni kezdenek egy idő után... (Az Abonett és Hamlet-féle hungarocell utánzatokhoz nekem valahogy nincs ihletem, de ízlésekről és szokásokról nem vitatkozunk.)

A szombat délutáni program a levestől a desszertig terjedő spektrum lefedésére irányult. A beharangozott  recept végtelenül egyszerű, de a nagy lendületben feltűnt, hogy nincs otthon szezámmag, így dió-tökmag-lenmag kombinációval próbáltam ki, hogy működik-e a biscotti. Nos, elég finom lett, bár sötétebb színre változtatták a felhasznált magok az eredeti recept szerint várt színt. 10 vékony szelet lett belőle, avokádókrémmel és szárzellerrel abszolváltuk a kihívást.

Hozzávalók:

2 tojás

4 dkg dió

10 dkg lenmag

4 dkg tökmag

1tk tengeri só

1dl víz

30ml olívaolaj

1 csmg sütőpor (vagy 1/2 tk szódabikarbóna)

 

A ledarált magokat összekeverjük a sütőporral (vagy szódabikarbónával), és hozzáadjuk a sóval, vízzel, olajjal felvert tojásokhoz. A 180°C-ra előmelegített sütőben - sütőpapírral kibélelt, alávajazott tepsin -30 percig sütjük. Fogyasztás előtt célszerű pl. teflon sütőlapon 10 perc alatt kicsit lepirítani.

Próbáljátok ki az eredeti receptet is!

Címkék: gasztro biscotti  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr993363647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása