2011.11.14. 11:12| Szerző: Le Chat

Olívás kenyér

 

50 dkg Graham liszt

3 dkg élesztő

1 ek. Só

1-2 dl tej

3 ek. olívaolaj

8-10 dkg zöld olívabogyó

A lisztet egy összekeverjük a sóval. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk és a liszthez adjuk. (Ha még felvesz tejet a liszt, adhatunk max. 1dl-t hozzá.) Miután alaposan összekevertük, kilisztezett gyúródeszkán dagasszuk ki. Ha összeáll a tészta, adjuk hozzá az olívaolajat fokozatosan keverve.

Az összegyúrt tésztát takarjuk le egy konyharuhával és egy órán át kelesszük. Ha már hólyagos a tészta, hozzá lehet gyúrni az olívabogyót (tetszés szerint egészben vagy összevágva), majd húzzuk bele egy kiolajozott tepsibe és igazgassuk el egyenletesre. Minimum fél órát kelesszük még a tepsiben is, konyharuhával letakarva.

Előmelegített sütőben, 180 fokos hőmérsékleten, 40 percig kell sütni. 

 

(Ötlet emiatt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr323378255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása