2011.11.17. 16:04| Szerző: Le Chat

Egy kis blogsaláta? 

 

Nemcsak nekem jön be Észak-Olaszország, nézzétek meg dolcevita blogját, ahol a Veneto-i tartomány látnivalóit szemlézi... Amúgy meg rettenet jó receptjei vannak!

 

A Magyarországon élő olasztanár (Stefano) a blogján két részletben foglalja össze, hogy miért szereti hazáját, és hogy szerinte miért jó Olaszországban. Videókat is feltett pl. Rómáról, Perugiáról stb.

 

A tuttoitalia blogon is megjelent a 168 óra írása a Firenzében található dóm kápolnájának részleges restaurációjáról. Novemberben a múzeumban helyezik el a Paradicsom kapujának arannyal borított paneljeit. A felújított panelekből 2012. június 24-re (Szent János napja)rakják ismét össze a teljes kaput. Biztosan nagyon szép lesz, érdemes meglátogatni... 

 

A Charming Italy blogon 10 tenni/látnivalót ajánlanak a Milano-ba tévedőknek, nemsokára én is jövök a saját ajánlómmal (pl. étkezési, vásárlási és pihenési lehetőséget is jólmegmondok).

 

A szintén angol nyelvű Italy Chronicles blog összegyűjtötte idén ősszel a top 10 kávét az eladási listák alapján. Meglepett, hogy a Lavazza és az Illy vitt minden helyet. A múltkori kávés bejegyzésben terjedelmi okokból nem tértem ki arra, hogy hány olasz kávéforgalmazó cég van jelen nálunk is, csak a budapesti kóstolásaim alapján kétlem, hogy más gyártó ne férne be ebbe a listába… Nálam az új kedvenc pl. a Lamborghini. De akkor kóstolni és zsűrizni kell!


A Bleeding Espresso-n részletes posztot olvashattok Michelle-től arról, hogy valóban szerencsés-e, aki Olaszországban él (merthogy kívülről annak tűnik!). Kezdetnek rögtön Seneca-t idézi, aki szerint szerencsés vagy, ha a jó előkészítésnek köszönhetően jókor talál rád a lehetőség.  

 

Programajánló 

 

A budapesti Olasz Kultúrintézetben 2011. november 30-ig látogatható a kiállítás Pellegrino Artusi-ról és az egységes olasz konyhaművészetről. Érdekesnek ígérkezik, mert eddig inkább minden régióból azt hallottam hangsúlyozni, hogy mennyire eltérnek Olaszország egyes tartományainak, régióinak kedvelt receptjei, ételei, vagy éppen a konyhatechnológiája. (Katt ide.)

 

A Ragosta hotellánc idén is hirdetett főzőversenyt: „Ask the Chef”. Év végéig lehet jelentkezni: 10 kiválasztott összetevővel kell falatkákat, előételt, főételt vagy desszertet kreálni és nevezni. A receptet és az elkészítés során felvett videót be kell nekik küldeni, és 2 fő részére 2 éjszakát lehet nyerni a szállodáikban, illetve Lazzaroni termékcsomagot.

 

Könyv

 

Javított kiadásban jelent meg Umberto Eco leghíresebb regénye, a Rózsa neve. Az író a több mint 30 éve megjelent könyvet korrigálta, és latin nyelvű részeit lefordította és kommentálta az új kiadásban az olvasóknak. Eco egyébként idén Pavese-díjat kapott Prágai temető c. regényéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr813390113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása