2011.11.22. 14:57| Szerző: Le Chat

A múltkori blogsaláta és ajánló után, a szomorkás időt ellensúlyozandó most is készültem egy kis válogatással hazai és külföldi oldalakból.

 

Az Élet napos oldalán találtam, hogy idén is folytatódik a „sok kicsi” néven ismert jótékonysági kezdeményezés. 2009 óta tartó folyamat lényege, hogy az ismert és kevésbé ismert gasztrobloggerek hátrányos helyzetű embereket tudjanak felajánlásaikkal támogatni. Akár 1000 Ft támogatással is részt lehet venni a játékban! Idén a Menedékház Alapítvány javára gyűjtenek. A blogger (Reni) felajánlása egy "Terre d'Italia" csomag 15.000,- Ft értékben, egy naptár, és egy doboz "Naposoldal" keksz.

 

A "Terre d'Italia" csomag tartalma: 1 üveg extra szűz olívaolaj,  1 üveg balzsamecet, gubana Friuliból, malloreddus Szardíniáról, prosecco Venetóból, méz Calabriából, Toszkánából és Szicíliából, taralli Pugliából, pizzoccheri Lombardiából, cantuccini Toszkánából, fragolino Lazióból, baci Umbriából, olajbogyó Calabriából, papír sütőformák és egy tésztakészítő alkalmatosság. Jól hangzik!

 

Tavalyi poszt volt, de idén ősszel is aktuális egy jó „minestrone a la mangiafagioli”. A hideg napokra ajánlja Der Chef babos zöldséglevesét Toszkána vidékéről.

 

 

Ha már gasztro és kóstolás: Lucullus-ék nemrég a Kriziában jártak, a Lombardia vidéki konyhát reprezentáló főzőestjüket dokumentálták is. Méltatják Milano-t és előállnak egy gusztusos menüsorral, mint pl. tonhalas pulyka antipastinak, halleves, vörösborban pácolt marha stb. Lombardia ízeit és jellegzetességeit szintén összefoglalták már az érdeklődőknek, itt lehet olvasni róla.

 

A Diningguide honlapján a valódi parmezán sajtról lehet megtudni értékes információkat:

 

Terei-Vigh Krisztina mesél a parmezán és a parmezán jellegű sajtok közötti különbségről, és egy sajtkészítő üzemben készült fotóillusztrációt is közöl a Parmigiano reggiano készítésének folyamatáról. A sajt minőségi jellemzőinek leírása mellett felhívja a figyelmet, hogy a gyártás a 13. század óta kizárólag Reggio Emilia tartományban folyik. Ezen a vidéken több manufaktúra tart - akár két főnek is – bemutatót és kóstolót ingyenesen, szükség szerint angol idegenvezetéssel. (Ahol pénzt kér érte az utazási iroda, az nem a manufaktúrának megy!)

Azt hiszem azt mondja: "Boldogok a sajtkészítők!"

 

 


Nemsokára folytatom (kieg.: folytattam) az Észak-Olaszországot bemutató sorozatot Milano - általam javasolt - látnivalóival, addig is lehet tovább inspirálódni az a la carte kulinária sorozatából. Gyönyörű képekkel, szállás- és gasztroajánlókkal egészítette ki bejegyzését. „Természetesen" ők sem hagyták ki a Como-i tavat és a Garda-tó környékét, nézzetek utána!

 

Karácsonyi ajándék?

 

Jön a Karácsony, a Szépségtár gasztroajándékok készítését ajánlja „mindenkinek, aki szereti”. Az olajban eltett aszalt paradicsom személyes kedvenc lett, mert egyrészt nagyon drágák a bolti készítmények, másrészt bármilyen salátát feldob (olajával együtt). Mi a hétvégén egy sima salátakeveréket egészítettünk ki vele, kevés fokhagymával és nemkevés frissen facsart citrom levével és reszelt héjával. Próbáljátok ki!

 

Rendhagyó étteremajánló

 

Ha valaki a Csizma sarkánál jár: Puglia-ban, Bari-tól nem messze található Olaszország egyik leghangulatosabb étterem-szállodája. A Hotel Polignano egy sziklába vájt, tengerre néző szálloda, amelynek étterme 2011. december 4-ig, 50 euróért menüt kínál: welcome drink-et, szardellatortát, grillezett makrélát és körtés desszertet tartalmaz többek között. Szerintem, most indulok megkóstolni! (Képek itt.)

 

Lányok, asszonyok figyelem!

 

A világ legszebb férfimodelljének tartott (nem igazán emós kinézetű) David Gandy blogot indított a Vogue honlapján. Az angol nyelvű bejegyzés-sorozat Olaszországgal is foglalkozik, ahol legutoljára idén októberben járt a modell úr. Érdemes megkeresni a Dolce & Gabbana kampányhoz készült video és album elérhetőségét a blogon, ezúttal nem árulom el, hogy az hol található pontosan Mr. Eyecandy Gandy-ről... (Kép forrása.)

 

 

 

A lifeinitaly blog is ír (angolul) a Dolce & Gabbana együttműködéséről a H&M-mel, amely itthon és Londonban is állítólag zajos csajbunyókkal kezdődött. Lagerfeld és Lanvin után Donatella is tervezett egy Hajógyári-szigetes szombat estére ajánlott, csillámos-strasszos-neonos kollekciót a ruhagyárnak. Sokatmondó, hogy Nicki Minaj-zsal reklámozták néhol a szetteket…

 

Játék

 

Olasz városkereső játék itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr813403574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása