2011.11.22. 10:27| Szerző: Le Chat

A múltkori rövid felvetés után, amely néhány híresebb kávégép-gyártó cég kezdeti időszakáról szólt, most jöjjön a home edition. Az otthoni használatra szánt darabok jó részét ma már kevésbé a praktikum jegyében tervezik, annál inkább a design és a jellegzetes márkajegyek dominálnak.

 

Egyre erősebbek a piacon a kapszulás, könnyen kezelhető gépek, köztük a Nespresso (Nestlé) lett itthon az egyik legelterjedtebb. Jelenleg amúgy én is egy alap Nespresso géppel „élek együtt”, nagyon elégedetten. Ezt az analóg, teljesen egyszerű modellt már csak egy-egy elektronikai áruházban lehet kapni, pedig szerintem teljesen elfogadható a design ma is. Létezett vajszínű, fekete, szürke, kék stb. színekben, meg lehetett találni a konyhába leginkább illő darabot. Stressztűrőknek és haladóknak mutatok csillogós verziót is.

 

 

(A honlapjuk szép, de az egyik legkezelhetetlenebb website, amivel valaha dolgom volt.)

 

Kapszulás verzióban megjelent évekkel ezelőtt a Lavazza (nem közvetlenül náluk lehet kapszulát vásárolni, hanem itt), akinek igen jók itthon is a pozíciói, az Illy (egyik nagy kedvenc a hagyományos, főzős kávék között), és a Tchibo; az utóbbi Budapesten például nyitott több helyen is kávézóval együtt működő kapszula- és ajándékvásárló helyeket.

 

 

A hipermodern vonalú gépek mellett elég nagy a választék a retro, a vicces kinézetű és a könnyen kezelhető, egy csészés gépekből. Összeszedtem a számomra legkedvesebbeket, most csak a kedvenc design-darabjaimból mutatok, majd jön a többi is...

A Lamborghini által gyártott, Opera fantázianevű kapszulás gépet még nem sok helyen láttam, pedig már a Kávékorzó is tesztelte. Ha valakinek van, írjon!

 

Címkék: kávé kávégép  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr283402941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása