2011.11.26. 11:20| Szerző: Le Chat

 

Nem 5th Avenue, nem Avenue des Champs-Élysées, nem is Corso Vittorio Emanuele II, de a miénk: Andrássy út! Az Andrássy út ilyenkor (is) Budapest egyik gyújtópontja, karácsonyi díszekbe öltözteti a Fővárosi Önkormányzat, és rendszeresen takarítják is! Idális egy kis sétára a Liszt Ferenc tértől mondjuk a Deák térig, vagy egészen a Vörösmarty térig: már kinn vannak a zsibárusok és kartársaik, lehet forraltborozni és esti fényeket bámulni a Dunaparton...

 

De most nem emiatt került fókuszba az Andrássy út, hanem amiatt, hogy szemlátomást „bevették” az olaszok. Divatutcánk már van, konkrétan ezen a néven emlegetik a Deák térnél kezdődő Deák Ferenc utcát: Fashion Street. Megjelent itt a Furla, a Benetton és az Alessandrini. De olasz ruházati boltok terén az Andrássy Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakasza tanúskodik egyértelműen a „hatalom átvételéről”.

 

A Cavalli és az Armani bezárt, de a Gucci, a Dolce & Gabbana, a MaxMara, a Boggi, illetve megfizethető kategóriában a Replay és a Guess is jelen van. Látogatható lesz nemsokára a Bacio, ahol több topmárka termékeit kínálják majd, addig ott a hasonló profilú Capsula. Leo Cristiano cipőket árul, ha valaki nem érné be a D & G póniszőr csizma-remekeivel, a Gold pedig a Casadei és Sergio Rossi legjobb darabjait kínálja. Emergildo Zegna úrnál a Boggi árfekvésénél valamivel drágábban vásárolhatunk férfiholmit Karácsonyra, profik persze az outletjébe indulnak az itteni kínálat megcsodálása után.

 

A La Butique átköltözött a Fashion Streetre, de az üzletben továbbra is megtalálható az olasz nagyágyúk néhány szép mintadarabja, mint pl. Ferragamo. Egy pillanatra eltűnődtem, hogy milyen hatása lenne Párizs utcáin egy hasolóan cirádás betűkkel írt cégérnek: A Bolt. A magyarok talán törzsvevők lennének?

 

Na, de nemsokára fotókkal is jövök! Mert nem bírok ellenállni a karácsonyi díszekkel és műhóval tuningolt kirakatok látványának: megyek fényképezni... (Kieg.: időközben túlestünk a fotózáson, íme.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr83412817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása