2011.11.28. 08:10| Szerző: Le Chat

Közvetlenül Karácsony előtt elkészítendő, és elajándékozható finomság.

 

Hozzávalók:

 

1 nagyobbacska sütőtök

200 g krémsajt

1 ek. reszelt parmezánsajt

1 tk. petrezselyem

fél tk. őrölt mustármag

fél tk. köménymag

1 fokhagymagerezd

1 kisebb répa

frissen őrölt borskeverék

 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vágjuk fel a sütőtököt, magozzuk ki és szeleteljük kisebb-nagyobb, süthető darabokra. Vajazott-sütőpapírral borított sütőlapon süssük a tökszeleteket puhára (kb. 1 óra), ha villapróbával puhának bizonyul, szedjük ki.

 

Hagyjuk kihűlni a sült tököket, majd szedjük le a héját és aprítsuk össze turmixgépben vagy kéziturmix-szal. A pürébe keverjük bele a krémsajtot, parmezánt, fűszereket, sózzuk-borsozzuk. Préseljük át a fokhagymát fokhagyma-nyomón, illetve reszeljük le a répát és ezeket is adjuk hozzá a keverékhez. Ha szükséges, meleg vízzel vagy húsleves-alaplével higítsuk.

 

Azonnal, fogyasztható, a maradékot pedig befőttesüvegben eltárolhatjuk (kb. 5 napig eláll hűtőszekrényben).

 

Buon appetito!

 

(Kép lesz, csak le kell töltsem az apparat-ról.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr143417552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása