2011.11.30. 10:26| Szerző: Le Chat

Karácsony:

„Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi”

 

Az olasz karácsonyi szokásokról ír nagyobb lélegzetvételű összefoglalót a konyhaművészet weboldala. A három leghíresebb olasz karácsonyi desszertről rövid eredet-történetet is közöl Gabriella, amelyet országszerte általánosan fogyasztanak: a panettone, a pandoro és a torrone. A pandoro karácsonyfa „fa effetto”, azaz nagyon látványos, mindhárom édesség receptjét képekkel illusztrálva megtaláljátok ezen a linken.

 

Koncert

 

2011. december 5-én, 18.30 órától Tommaso Pratola fuvolaművész és Manuela Marcone zongoraművész hangversenye lesz látható és hallható az Olasz Kultúrintézetben, a Bródy Sándor utcában.

 

Rendhagyó szállásajánló

 

Megnyílt Milano-ban az Armani Hotel & Resort újabb gyöngyszeme. Az archiportale (olasz nyelven) hosszan értekezik a Via Manzoni-n található új hotel megnyitásáról, kialakításáról, vendéglátói koncepciójáról. A Dubai-ban található első szállóhoz hasonlóan, közel száz szoba, illetve lakosztály közül válogathat a kedves vendég, a 200 négyzetméteres elnöki lakosztályig bezárólag. A hetedik emeleten található az étterem, a nyolcadik szinten pedig spa&wellness részleg. Megnézzük!

 

 

Divat

 

A bőrcipők, táskák és övek nagymestere, Ferragamo 2011/2012-es őszi-téli kollekciója még megtekinthető (4 oldalon) az olasz Vogue honlapján. Gyönyörű szürkék, ezüstök és feketék, amelyek hétköznapi emberek számára, utcai viseletként is megállják a helyüket. Itt a két kedvencem:

 

 

Kiállítás

 

Ha már Ferragamo és Vogue, akkor - egy nem túl közeli időpontban, de - lesz jövő nyártól egy kiállítás a tervezőről elnevezett múzeumban Marilyn Monroe ruháiból és kiegészítőiből. Fanatikusok előnyben!

 

Még mindig divat, de könyvajánló is

 

Lesz 2011. december 9-én, pénteken délelőtt az Olasz Kultúrintézetben könyvbemutató:

 

"Az olasz divat művészet és gazdaság között" címmel megjelent könyvet kötetlen beszélgetés keretében mutatják be az ágazat olasz és magyar szakértői. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyarországi Olasz Nagykövetség, az Olasz Kulturális Intézet, az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE) és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szervezi a bemutatót, a könyv szerkesztője: dr. Mariarosaria Sciglitano, a Corvinus oktatója. (Eredeti cím: La moda italiana tra arte ed economia)

 

Építészet

 

Gyönyörű, minimál épület a Como-i tó partjáról, Fiumelatte-ból, Arturo Montanelli tervei alapján. A Casa di Piatre közel 10 éve épült, festői környezetben. Fantasztikus kilátás, letisztult terek. Részletek a tervező és a trendir honlapján.

 

  

Étteremkritika

 

A Trattoria Toscana-ban járt Budapesten a HVG szerzője, rövid étteremkritikáját ezen a linken találjátok. „Mi magyarok, akik többnyire még mindig a pizza-spagetti-tiramisu Bermuda háromszögében vesztegelünk, azt hisszük, van olyan, hogy igazi olasz konyha. S akkor ez mi más lenne, mint Toszkána. Márpedig ki kell jelentenünk: olasz konyha nincs, de toszkán igen.”

 

Könyvajánló

 

A HVG Kiadó gondozásában jelennek meg szakácskönyvek is, ha nincs olasz konyha, akkor is lehet mélyebbre ásni a témakörben a rengeteg fényképpel ellátott műben. „Az olasz konyha lépésről lépésre” című kiadvány jelenleg a legnépszerűbb az Ízek és kultúrák sorozatban megjelent darabok között.

 

 

Kávézó és cukrászda

 

Angelo cukrászdája franchise partnereket keres, ha valaki vállalkozó kedvet érez magában a MOM Parkban található földszinti üzlet sikerét látva. A 2004 óta működő kézműves cukrászat Giovanni Lupo cukrász iránymutatása alapján készíti finomságait. Részletek az alábbi linken. (Kép a Mom Park honlapjáról.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr433424605

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Marilyn, a Gyönyörű Gyermek 1. Rész 2011.11.30. 13:12:30

Mindenkiben él egy kép Marilyn Monroe-ról. Olyan evidens ez, mint tudni, hogy az ég kék és a fű zöld. Ez a kép mindig is skatulyába zárta őt....

Trackback: Marilyn, a Gyönyörű Gyermek 1. Rész 2011.11.30. 13:12:30

Mindenkiben él egy kép Marilyn Monroe-ról. Olyan evidens ez, mint tudni, hogy az ég kék és a fű zöld. Ez a kép mindig is skatulyába zárta őt....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása