2011.12.04. 15:08| Szerző: Le Chat


Olvastam az Al Pacino-ról szóló életrajzot, Lawrence Grobel kérdezi őt az életéről, szerepeiről, gyermek- és felnőttkori élményeiről, családjáról. Interjú-kötet, végig párbeszédes, pár képpel a leghíresebb szerepeiből és elcsípett privát vagy filmforgatás alatti hangulatokból. Erősen ajánlott, Pacino úr a legszerényebb zsenik egyike.

 

- Milyen más szenvedélyei vannak a színjátszáson kívül?

- Mindent szenvedélyesen csinálok az életben, bármi legyen is az. Tetszik nekem, hogy a 'szenvedély' szót használta. Néha az okostojások megszállottságnak nevezik. Pedig csakugyan szenvedély.

- Mi a különbség a kettő között?

- Ha meg kellene fogalmaznom, hát... (Nevet.) A megszállottság más. Nincs benne élet. Nincs motorja. Nem abszolút. Csupán egyvalaki önös ragaszkodása valamihez.

 

A kedvenc videóm egy díjátadón készült róla, ahol világossá válik, hogy miért gondolom, hogy szerény és alázatos a hivatása és más emberek vonatkozásában. 2007-ben megkapta az AFI (American Filminstitute) életmű-díját.

 

A szintén nem tehetségtelen Sean Penn bevezetőjével lehet meghallgatni köszönőbeszédét.

 

"I don't have a character tonight."

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr553436449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása