2011.12.15. 07:45| Szerző: Le Chat

 Kávéfagylalt (6 közepes adag)

 

10 dkg cukor

½ l tej

1-1,2 dl presszókávé

5 tojás sárgája

3 ek. főzőtejszín

1 ek. kávélikőr

 

A tejet, a frissen lefőzött kávét és 5 dkg cukrot együtt forraljunk fel. Az 5 tojás sárgáját keverjük el a maradék 5 dkg cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, és erre a krémre öntsük rá a forralt, cukros tejeskávét. Keverjük össze és tegyük vissza az edénybe főzni: kis lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik. Ne engedjük felforrni újra!

 

A kész, sűrű masszához adjuk hozzá a kávélikőrt és a főzőtejszínt, majd tegyük tálba vagy fagylaltoskelyhekbe és rakjuk be a mélyhűtőbe. 20-30 percenként érdemes összekeverni a fagyni kezdő masszát, hogy ne üssenek ki rajta a jégkristályok. Kb. 1,5 óra múlva tálalható, önmagában vagy kávészemekkel, vaníliás mascarpone-val kiegészítve is finom.

 

Buon appetito!

 

 

Címkék: gasztro recept kávéfagyi  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr623463007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása