2011.12.19. 12:36| Szerző: Le Chat

 

Közel a Karácsony, de még előttünk a hét: készülni testben-lélekben az ünnepekre. Ne csak rohanós legyen!

 

Nincs még kész az otthoni dekoráció? Még nem késő nekiállni: elő az ünnepi asztalterítővel, étkészlettel, szalvétákkal. Mosni-vasalni, ami nem hadra fogható még! A karácsonyi díszek nemcsak a fára valók, nálam "úszik" a lakás ilyenkor a dekorációkban, fényfüzérben, lógatós gömbökben. Nemsokára a fenyőfa is megérkezik...

 

A saját lakás díszitgetése mellett kiváló ajándék másoknak is efféle ajándékkal előállni, lehet textilszalvétát varrni, sálat kötni, süteményeket-kekszet sütni és egyéb finomságokat készíteni a rokonságnak, barátoknak. Az egyik általam készített meglepetés idén ágynemű lesz, remélem, sikerül olyan minőségben, hogy publikálni merjem... szurkoljatok!

 

Aki nem tud, mer vagy akar saját kezűleg ajándékokat készíteni, még elfáradhat a karácsonyi vásárokba (Budapest: Vörösmarty tér, Bazilika, Erzsébet tér, Nyugati, Blaha stb.), az ideges emberekkel kitömött nagyáruházakba, vagy rendelhet a webshopokból. Szuper ajándékok a meska.hu-n, a bigyoshop-ban például. A könyveket, hangoskönyveket és zene-filmhordozókat még ezen a héten kihozza a libri, az alexandra és a bookline is.

 

 

A vásárolgatást (és a vele járó tömeget) le lehet vezetni egy jó korcsolyázással a város több pontján (Városliget, Bazilika, Westend tetőkert, Újpest), vagy fürdőzéssel a Gellért, Széchenyi vagy éppen Dagály fürdőkben. Ilyenkor estefelé már nincsenek sokan, a külföldiek nagy rohama is lecsengett, kellemesen el lehet időzni a kültéri, melegvizes medencékben és a szaunákban. Sportosaknak mindhárom említett helyen akad kint és bent is úszómedence, jóval hidegebb vízzel, hajrá!

 

Aki a jó fürdő helyett inkább a sétára szavaz forralt borral, teával, vagy éppen kávézóra és forrócsokira, látogasson el az Oktogontól nem messze található La Delizia kekszesboltba, az Opera melletti Művész kávézóba, vagy az Alexandra könyvesház Andrássy úti épületének első emeletén található, fantasztikus kávéházába. Budán a Retek utcai A Table! tartogat például pisztáciás vagy csokis croissant-t a hívőknek...

 

Hétvégi brunchra, akár órákig lazulásra és kóstolgatásra a két ünnep közt is ajánlatos felkeresni a Villa Bagatelle-t a Királyhágó téren. Aki még mindig gondban van az ajándékokkal, Karácsony előtt is bekukkanthat hozzájuk a 2. emeleti design-ajándékboltba, garantáltan talán nem sablonos meglepetéseket...

 

Karácsony és szilveszter környékén is nyitva vannak a budapesti színházak, mozik, lesznek bulik szerte a városban, illetve koncertek rengeteg műfajban. Az Opera hagyományosan szilveszter napján is tart előadásokat délután, illetve este is. Zenés műsor várja az operett és a könnyebb műfaj kedvelőit az Operett színházban és a Moulin Rouge-ban. Tessék a port.hu-ra vagy az est.hu-ra elnézni, nem kell otthon ülni mostantól 2-3 hétig!

 

Akit nem lehet otthonról "kirobbantani", tegyen jót: selejtezze ki például ruháit, használati és lakerendezési tárgyait, esetleg felesleges bútorait, és juttassa el a rászorulóknak. Sokaknak nincs más öröm a Karácsonyban, mint mások adománya. A válság sok embertől vett el szinte mindent, és most nem az A6-os Audira vagy a thaiföldi nyaralásra gondolok... Ruhákat, bútorokat a Vöröskeresztnek, Nagycsaládosoknak vagy a Menhely alapítványnak lehet - többek között - eljuttatni.

 

Otthonülőknek ajánlom még a már idézett Alexander Brody-t, nemrég jelent meg "Hét évtized illatai" címmel új könyve, magyar nyelven. Szórakoztató családregény, vers és esszégyűjtemény, világjáró kalandok. Haladóknak társasjáték (Próbáltátok már a Carcassonne-t vagy a Catan-t? Van élet az Activity után!), domino, kártya: pókertől a kanasztáig. És: van egy piros gomb a tv távkapcsolóján, ez az az időszak, amikor a legindokoltabb, hogy használjátok!

 

Aki épülni, szépülni szeretne, még van 5 napja, hogy eljusson a kozmetikába, fodrászhoz, hogy az ünnepek alatt, különösen szilveszterkor a legjobb formáját hozza! Ha szűkös a költségvetés, tessék szövetkezni a barátnőkkel: közös takarítás (hogy ne ezzel teljen a szabadidő), közös rendrakás, sütögetés, ajándékcsomagolás, utána közös szépítkezés: arcpakolástól a hajfestésig! Csináljatok bulit a kötelezettségekből, lényeg, hogy flow legyen!

 

Mindenkinek boldog ünnepeket, ne felejtsetek el örülni!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr623475363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása