2011.12.21. 12:11| Szerző: Le Chat


Lehetőleg cukor vagy más édesítőszer nélkül!

Espresso

Maximum 30-35 ml mennyiségű folyadék, ideális esetben az ital tetején habréteg képződik a kávéból. A habrétegnek kellően tömörnek, és legalább 3-5 mm vastagnak kell lennie. A savas és keserű ízeknek egyensúlyba kell kerülni, amikor elkészül a főzet.

Doppio

Kb. 1 dl kávé, azaz majdnem dupla espresso.

Capuccino

A fenti espresso a kiinduló alap, amelyre felgőzölt tej és tejhab azonos arányú keveréke kerül, kb. 2 dl mennyiség. Hagyni kell leülepedni, beszivárogni a kávéba a habos tejet. Én a fahéjas, pláne cukros-kakaós bohóckodásban nem hiszek, de ízlésekről és szokásokról továbbra sem vitatkozunk.

Latte (tejeskávé)

Espresso vagy doppio sok felgőzölt tejjel és pici tejhabbal.

Macchiato

Még mindig espresso, de csak 1-2 pötty tejhabbal.

Latte macchiato

Espresso, lassan ráengedett tej (2 dl is akár), tejhab hosszú pohárban, itt lehet méz is mondjuk (mint a melange-nál).

Ristretto

Kávéból kevesebb, mint espresso-nyi mennyiség, kb. 20-25 ml.

 

Melange

Espresso, tej és tejszín keveréke, kb. 2 dl mennyiségig. Méz kerülhet a pohár aljába.

 

 

 

Címkék: kávé gasztro itália  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr903480582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása