Lehetőleg cukor vagy más édesítőszer nélkül!
Espresso
Maximum 30-35 ml mennyiségű folyadék, ideális esetben az ital tetején habréteg képződik a kávéból. A habrétegnek kellően tömörnek, és legalább 3-5 mm vastagnak kell lennie. A savas és keserű ízeknek egyensúlyba kell kerülni, amikor elkészül a főzet.
Doppio
Kb. 1 dl kávé, azaz majdnem dupla espresso.
Capuccino
A fenti espresso a kiinduló alap, amelyre felgőzölt tej és tejhab azonos arányú keveréke kerül, kb. 2 dl mennyiség. Hagyni kell leülepedni, beszivárogni a kávéba a habos tejet. Én a fahéjas, pláne cukros-kakaós bohóckodásban nem hiszek, de ízlésekről és szokásokról továbbra sem vitatkozunk.
Latte (tejeskávé)
Espresso vagy doppio sok felgőzölt tejjel és pici tejhabbal.
Macchiato
Még mindig espresso, de csak 1-2 pötty tejhabbal.
Latte macchiato
Espresso, lassan ráengedett tej (2 dl is akár), tejhab hosszú pohárban, itt lehet méz is mondjuk (mint a melange-nál).
Ristretto
Kávéból kevesebb, mint espresso-nyi mennyiség, kb. 20-25 ml.
Melange
Espresso, tej és tejszín keveréke, kb. 2 dl mennyiségig. Méz kerülhet a pohár aljába.