2011.12.22. 12:21| Szerző: Le Chat

Síszezon

 

A rendkívül enyhe időjárás miatt elég nehezen indult be Olaszországban a síszezon, Trentino-ban például havat kellett hordani helikopterrel a pályákra.Amúgy november végétől már síelhetőek a nagyobb pályák, most viszont az olasz-francia határ menti Alpokban csak a múlt hétvégén érkezett meg a havazás (és a hideg, hogy ne olvadjon el a hó nagy része). Most viszont annyi hó esett, hogy Valle d'Aosta és Piemonte környékén lavinaveszély miatt rögtön lezárták a pályák nagy részét. Időjárással és hóhelyzettel kapcsolatos információk itt.

 

Thomas Crown ügyek Olaszországban

 

A gazdasági válság érzékenyen érintette Olaszországot is, ez gondolom, senki előtt nem titok. A műgyűjtők és festménytolvajok részben átfedő piaca is megszenvedte ezt az időszakot. Szerencsére Milano bevállalta a Cattelan szobrot, amely mindannyiunkat megszólít, és értjük is az üzenetet abban, hogy pont a tőzsdeépület előtt csodálhatjuk meg… Részletek itt.

 

Autó

 

Tárnok Zsolt magyar származású tervező közreműködésével 2010-ben készült el Faralli & Mazzanti (vagy F&M by Mazzanti Automobili) a Vulca és a Vulca S elnevezésű koncepció-autó, most Magyarországra hozták bemutatni az újabb modellt, a Mugello-t.

Részletek itt és itt.

 

Képek a BMW-motoros Vulca S-ről.

 

Építészet

 

A greenpressblog képes összefoglalót közölt egy olasz Alpokban található passzívházról. A minimál stílusú, közel 300 m2-es kockaház Vipiteno-ban található, ilyenkor a síszezonban elég könnyen megközelíthető az arra járóknak. Részletek itt és itt.

 

Asztrológia

 

Csillagjegyek és étkezési szokások Stefano blogján, olasz nyelven.


Likőrrecept Karácsonyra

 

A Szardínián rendkívül elterjedt és népszerű közönséges mirtusz bogyóiból készült piros színű likőr receptje itt található. Isteni illata lehet…

 

Coco

 

Egy olasz kutatócsoport szerint, egyes olasz városok levegőjében kimutatható a kábítószerek használatának nyoma. Angelo Cecinato kémikus és csapata elemezte Róma és Taranto levegőjének összetételét, légszennyezettségi adatait, amely adatok szerint kokain egyértelműen kimutatható a fenti városok levegőjében. Ezek után Olaszország több régiójában, városában végeztek felméréseket a kokain és a kannabiszfélék nyomait kutatva. Angol nyelvű cikk a wired.com-on.

 

Grafika

 

Riccardo Sabatini géprajzai a Colossal honlapján keltették fel a figyelmemet. A firenzei tervező Utopia projektjének tervei ki is lettek állítva egy klubban. Részletek a behance.net oldalain.

 

Kultúra

 

Interjú Szőcs Gézával a szinhaz.hu weboldalán, aki a lelke mélyén olasz, sőt, szicíliai. Az erdélyi származású, Magyarországon dolgozó író valójában az Etna mellett él lélekben…

 

Milano, Milano

 

Nem tudtam még megunni, úgy tűnik, a Guardian sem. Látnivalókat és tennivalókat ajánlanak a városba látogatóknak az ünnepi időszakra. Elsősorban persze az utcai fesztiválok és karácsonyi vásárokra fókuszálva.

Címkék: blogsaláta  |  · 1 trackback  | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr933485739

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Síszezon 2012.02.18. 10:01:14

 Hivatkozás: Napenergiával működő síliftek és környezetbarát hütték/ Hütte blog; Fotó: APA OTS Tourismuspresse  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása