A körülbelül 3 kg-os „szakácskönyv” az angol szólásmondás alapján kapta a címét. Az olaszok felmérhetetlenül gazdag gasztronómiai öröksége ihlette az elnevezést. A gasztrolexikon és receptkönyv 1950-ben jelent meg először olasz nyelven, kis túlzással az összes olasz ismeri és továbbörökíti, hogy megmutassa és megtanítsa gyermekeinek valójában miről szól az olasz konyha. Fél évszázad elteltével, a kilencedik kiadáson túl is az egyik legnépszerűbb nászajándék az olaszok körében. Ma már tematikus, pl. pasta-s vagy gyerekeknek szánt verziók is kaphatóak.
Mintegy 2000 fényképes receptet tartalmaz a könyv, fogások szerint csoportosítva, tartalmazza az alapvető és a profi konyhához szükséges konyhai alapanyagok, eszközök és gépek bemutatását, illetve sztárszakácsok menüit. A francia beütés azért érződik a tradicionális és modern olasz fogásokon. Már angol, német és francia nyelvre is lefordították, az angol verzióban a mértékegységeket és alapanyagokat harmonizálni is igyekeztek az angolszász gondolkodásmóddal az olvasók nagyobb kényelmére. 7,99 euróért már okostelefonra alkalmazott receptgyűjtemény is elérhető.
A könyv kell, nincs mese. Főzés után súlyzózni fogok vele, ha beszerzem… Annyira gusztusos ételek vannak benne, hogy ha mindent elkészítek, az anorexia legyen velem!