2011.12.28. 12:27| Szerző: Le Chat

"Aki ezüstkanállal a szájában születik."

A körülbelül 3 kg-os „szakácskönyv” az angol szólásmondás alapján kapta a címét. Az olaszok felmérhetetlenül gazdag gasztronómiai öröksége ihlette az elnevezést. A gasztrolexikon és receptkönyv 1950-ben jelent meg először olasz nyelven, kis túlzással az összes olasz ismeri és továbbörökíti, hogy megmutassa és megtanítsa gyermekeinek valójában miről szól az olasz konyha. Fél évszázad elteltével, a kilencedik kiadáson túl is az egyik legnépszerűbb nászajándék az olaszok körében. Ma már tematikus, pl. pasta-s vagy gyerekeknek szánt verziók is kaphatóak.

Mintegy 2000 fényképes receptet tartalmaz a könyv, fogások szerint csoportosítva, tartalmazza az alapvető és a profi konyhához szükséges konyhai alapanyagok, eszközök és gépek bemutatását, illetve sztárszakácsok menüit. A francia beütés azért érződik a tradicionális és modern olasz fogásokon. Már angol, német és francia nyelvre is lefordították, az angol verzióban a mértékegységeket és alapanyagokat harmonizálni is igyekeztek az angolszász gondolkodásmóddal az olvasók nagyobb kényelmére. 7,99 euróért már okostelefonra alkalmazott receptgyűjtemény is elérhető.

A könyv kell, nincs mese. Főzés után súlyzózni fogok vele, ha beszerzem… Annyira gusztusos ételek vannak benne, hogy ha mindent elkészítek, az anorexia legyen velem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr63501721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása