2012.01.17. 20:37| Szerző: Le Chat

 

Exergian minimál filmplakátjai talán ismerősek innen-onnan. Itt van például a Californication és a The Sopranos letisztult megjelenítése. Értjük, vagy értjük? Az alkotó nézegethető itt és itt.

 

Filmek és kritikák minden mennyiségben. Másképp választ, másképp értékel és másért szereti akár ugyanazt a filmet is, mint én, de ki nem hagynám kedvenc kockám filmajánlóit. Ugyanott elvadult „elektromos” játéktesztek, hifi- és autótuning. Vegyétek és egyétek!

Ha már kritika, akkor zene is van a világon. Nekem a quart odamondásai és interjúi néha nagyon feldobják a napomat. Ott van például Laár András, aki sosem titkolta, hogy elég régen elgurult a gyógyszere. Hát, így kérdezte őt a quart.

A kedves vezető évekkel ezelőtt megmondta már, hogy „el lehet menni”. Nincs ötlet, hogy hova? Itt egy bájos San Lorenzo-i házikó - célállomásnak - a wowdesign oldaláról. Lakályos: semmi pucc, semmi csicsa. Nyilván eurómilliókba került e felhők felett úszó, romantikus búvóhely kialakítása, de ez semmit sem von le a hangulatából. Nincs messze a Como-i tótól sem... Kell.

Ha maradunk, de inspirációk kellenek, a mindennapi betevő biztos választás. Urbánus vizuális kultúra, mondják ők, de van ott minden… A kedvencem egy bejegyzés Picasso-ról, bár van vagy 2 éves: a mester fénnyel fest. Ez fotósoknak különösen izgalmas lehet, de laikusok is értékelik a tréfát, szerintem. Kevesen tudják, akik bőszen szidják az absztrakt festészetet, hogy a legjobbak kiváló rajztudással rendelkeztek/ rendelkeznek. Picasso sem kivétel, tessék megnézni korai grafikáit, például itt.

 

Ha már festészet és absztrakt, itt egy kortárs művész weboldala. MSL mostanában mitológiai témákat fest, de korábbi munkái például táncosok, artisták és balettművészek jellegzetes mozdulataira épültek. Ami szép, az szép.

 

Persze, hogy nem írok autókról és köbcentikről. Van erre elég blog, de most prezentálom a legeslegkedvencebb magyar autós oldalt azért: íme a belsőség irománya, amiről szólnék. Enrico Nardi olasz tervezőmérnök, autóversenyző és a kínai másolatok találkozása a weben.

 

Nemrég eszem-iszom témában megint fellelkesültem, ha más is: itt van például kiindulópontnak a latartinegourmande. Ez a 2008-as bejegyzés foglalkozott Olaszországgal, gyönyörű képekkel van illusztrálva. Hangulatos, vidám, profin fényképezett online napló. Ha elgondolkoznék, hogy hova lehet fejlődni egy bloggal, nem kell tovább mennem. A szerző egyébként egy USA-ban élő francia hölgy. Nos, fotós-foodstylistként talán nem meglepő, hogy mindig ilyen dekoratív az oldala.
 

A klassDSign mentás összeállítása frissítőnek, amelyet egy olasz mentafagyi ihletett? Érdekes weboldal, a KREA-n végzett lakberendezők tollából.

Rengeteg olasz és más lámpa, világítástechnika és lézeres ledprojekt a SkyCourt, a Megyeri híd, az új Corvinus épület és például a Párisi Nagyáruház világítástervezőitől: „Let there be light.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr183572057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása