2012.01.17. 18:52| Szerző: Le Chat


Fusilli al tonno

40 dkg tészta
20 dkg tonhal
1 db póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 db paprika
1 ek. petrezselyem zöldje
olívaolaj
citrom


Teflonos serpenyőben pirítsuk meg kevés olajon az apróra vágott hagymákat és a paprikát. Adjunk hozzá egy kis vizet, majd a villával apróra összezúzott tonhalat és főzzük össze a serpenyőben az alapanyagokat. A végén ízesítsük egy kevés friss petrezselyemzölddel.

Az ’al dente’ elkészített fusilli tésztára öntsük rá a kész szószt, kevés citromlevet csepegtessünk rá.


Tiramisu alla frutta

30 dkg mascarpone
20 dkg cukor
3 db tojás sárgája
20-25 db babapiskóta
3 dl 100%-os narancslé
1/2 kg hámozott narancs és egy fél narancs reszelt héja
Cointreau ízlés szerint

A tojássárgájákat a cukorral habos krémmé verjük fel elektromos habverővel, majd hozzáadjuk a mascarpone-t is és azt is keverjük hozzá.

A Cointreau-val ízesített narancslébe áztassuk be a babapiskótákat, de ne szívják meg magukat annyira, hogy széttöredezzenek. Egy-egy réteget rakjunk egy lapos tál aljára a babapiskótából, majd rétegezzük rá a narancsdarabokat és a mascarpone-s krémet, szórjuk rá a reszelt narancshéjat. Így tovább, amíg a fenti alapanyagok el nem fogynak. Finomabbak az ízek, ha a narancs héját, valamint a narancsgerezdeket saját levükkel és mézzel vajon megfuttatjuk előbb serpenyőben addig, amíg finoman illatozni nem kezdenek.

Fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hagyjuk állni hűtőben.


Caffe corretto


egy adag espresso
2-4 cl grappa, sambuca vagy brandy

A frissen lefőzött espresso kávét az alkohollal felütve, előmelegített csészében vagy hőálló pohárban tálaljuk. Tej, tejhab, vagy bármilyen édesítés nem ajánlott hozzá.

Többféle alkohollal, egymásra rétegezve is elkészíthető, mint a B52’s koktél.


(Források, inspirációk: olaszreceptek, dallacucina.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr673571738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása