2012.03.29. 22:08| Szerző: Le Chat

Lakáscserén töröm a fejem egy ideje. (Lehet, hogy „országcserén” kellene?)

Olyannyira pusztul a környék, ahol lakom... kellemesebb miliőre vágyom. Persze, lehet, hogy csak nekem túlzás, hogy lassan minden az autós közlekedésnek és a parkolás mindenhatóságának van alárendelve, más örül, ha majdnem az ablaka alatt áll meg a busz, mert nem kell sokat sétálni. Vagy ingyenes parkolási övezetben lakik és nem kell az engedéllyel-parkolódíjjal bajlódni. Én csak azt látom, hogy a külváros fele kényszer P+R parkolóvá avanzsált, mert tudjuk: „igény az volna rá”.

 

A pesti zöldövezettel amúgy elégedett vagyok, minden 10 percnyi sétára van, na jó, mondjuk a Városliget, Széchenyi fürdő stb., de tény: lehet sétálni, bringázni, padon étkezni, kutyát és hozzátartozókat sétáltatni. Vagy 20-25 perc alatt beérni az Andrássy útra, és válogatni az életérzések között. Ez maradhat, de több zöldre vágyom (nem elfüstölni, hanem gyönyörködni benne és ültetni is), valamint csendre és tágasabb élettérre. Ilyet mondjuk nem fogok találni a Rákos patak mentén, az biztos:

 

 

 

De azért nézelődtem. Ha nem akarom a lakásomat elkótyavetyélni a lezuhant ingatlanárak mellett, hanem bérbeadnám és bérelnék egy nagyobbat, nem valami bőséges a kínálat. Furcsa, őskövület, lepusztult, aluldefiniált ingatlanokkal vannak tele a hirdetések, eddig úgy tűnik. Vagyonokért meg vannak látszat-igényes lakások (eggyel több szoba, némi gyep+tuja a kertben, IKEÁ-ból néhány drágább bútor, burkolat meg Zalakerámia helyett valami olasz), de szigorú előírásokkal (no átalakítás, no kutya, no buli) és csak hosszú távra. Nem egyszerű. Nem vágyom vissza a guanós-kisebbséggel telített-zajos belvárosba, nagyon nem.

 

Szóljatok, ha tudtok valami jót!

 

(Kép innen.)

 

Címkék: lakás tűnődés  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gustodellavita.blog.hu/api/trackback/id/tr334348948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása